Het schip was op weg van Singapore naar Suez, toen op 6 maart brand uitbrak in één van de laadruimten. De ‘Maersk Honam’ was toen ongeveer negenhonderd nautische mijl ten zuidoosten van de Omaanse stad Salalah. Bij het incident kwamen 5 van de 27 bemanningsleden om het leven.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Maersk heeft een forensisch team in de arm genomen om het ontstaan van het incident te achterhalen. De Deense rederij geeft aan dat twee derde van het schip nog intact is en heeft plannen om het vaartuig te herstellen en weer terug in de vaart te nemen. Dat schrijft Lloyd’s List. Het schip heeft een laadcapaciteit van zo’n 15.000 teu.

Vorige maand brak op de ‘Kensington’, een ander schip van Maersk, ook brand uit. Hierbij vielen geen slachtoffers. Het is inmiddels weer in de vaart genomen. Oorzaak van de brand was een kapotte reefer.