5 jaar cel geëist tegen oud-bestuurder failliet OW Bunker

rechtszaak

Een van de voormalige topbestuurders van het failliet gegane OW Bunker moet vijf jaar de cel in. Dat is althans de eis van de Deense OM in de zaak tegen Lars Møller.

De voormalig topman van OW Bunker-dochter Dynamic Oil Trading wordt gezien als een van de verantwoordelijken voor het faillissement van het Deense bunkerbedrijf eind 2014.

Møller zou veel te veel krediet hebben verleend aan zakenpartner Tankoil. Hij had toestemming om voor 10 miljoen dollar krediet te verlenen, maar liet het oplopen tot meer dan 150 miljoen. Daarnaast werden deze cijfers niet juist verwerkt in de boekhouding. Dat meldt vakblad ShippingWatch.

De voormalige bestuurder is zeker niet de enige die kritiek heeft gekregen op zijn handel en wandel voorafgaand aan het ineenstorten van OW Bunker. De curator schreef enkele jaren geleden al een rapport waaruit bleek dat sprake was van bewuste misleiding. Belangrijke informatie werd achtergehouden voor investeerders en zakenpartners. De schade voor gedupeerden was fors. Zo kostte het faillissement van OW Bunker de Rotterdamse haven zo’n dertig miljoen euro.

Lees ook: ‘Failliet OW Bunker heeft bewust misleid’

5 jaar cel geëist tegen oud-bestuurder failliet OW Bunker | NT

5 jaar cel geëist tegen oud-bestuurder failliet OW Bunker

rechtszaak

Een van de voormalige topbestuurders van het failliet gegane OW Bunker moet vijf jaar de cel in. Dat is althans de eis van de Deense OM in de zaak tegen Lars Møller.

De voormalig topman van OW Bunker-dochter Dynamic Oil Trading wordt gezien als een van de verantwoordelijken voor het faillissement van het Deense bunkerbedrijf eind 2014.

Møller zou veel te veel krediet hebben verleend aan zakenpartner Tankoil. Hij had toestemming om voor 10 miljoen dollar krediet te verlenen, maar liet het oplopen tot meer dan 150 miljoen. Daarnaast werden deze cijfers niet juist verwerkt in de boekhouding. Dat meldt vakblad ShippingWatch.

De voormalige bestuurder is zeker niet de enige die kritiek heeft gekregen op zijn handel en wandel voorafgaand aan het ineenstorten van OW Bunker. De curator schreef enkele jaren geleden al een rapport waaruit bleek dat sprake was van bewuste misleiding. Belangrijke informatie werd achtergehouden voor investeerders en zakenpartners. De schade voor gedupeerden was fors. Zo kostte het faillissement van OW Bunker de Rotterdamse haven zo’n dertig miljoen euro.

Lees ook: ‘Failliet OW Bunker heeft bewust misleid’