‘Ondanks een omzettoename van 3% en een sterke groei van de nettowinst, zijn we niet tevreden met de onderliggende prestaties van onze operationele bedrijfsonderdelen’, aldus topman Thomas Wilhelmsen. Hij spreekt van een ‘uitdagende markt’.

In de eerste drie maanden van dit jaar kwam er 211 miljoen dollar (177 miljoen euro tegen huidige wisselkoersen) binnen bij het Noorse bedrijf. Dat was in dezelfde periode vorig jaar nog 205 miljoen dollar. Het nettoresultaat (ebitda) steeg vorig kwartaal met 12% tot 15 miljoen dollar.

De prestatie-indicatoren moeten echter verder omhoog, vindt de topbestuurder. Daarom focust het bedrijf de komende tijd op het verbeteren van de efficiëntie en op kostenbesparing.

Het bedrijf zag ook positieve ontwikkelingen vorig kwartaal. Wilhelmsen wijst in dit verband op een deal met Tennet, die zorgt voor een sterkere marktpositie op het gebied van offshore windenergie. Daarnaast werd samen met Kongsberg Group een bedrijf opgericht dat zich focust op autonoom varen: Massterly.