Maersk en MSC sorteren voor op nieuwe sancties tegen Iran

nucleair akkoord

Maersk en MSC hebben hun beleid aangepast nadat de VS uit het nucleair akkoord met Iran is gestapt. Beide rederijen accepteren bepaalde goederen niet meer als deze naar het Aziatische land moeten worden verscheept.

Enkele jaren geleden sloten de VS, Iran en diverse andere landen een akkoord over de nucleaire activiteiten. De Amerikaanse president Donald Trump besloot echter onlangs om zich terug te trekken uit deze overeenkomst en om sancties in te stellen tegen Iran. Bepaalde goederen zoals kolen, staal en aluminium gaan vallen onder dit aangekondigde handelsverbod.

’s Werelds grootste containerrederij Maersk maakte onlangs bekend geen goederen meer te accepteren die worden geraakt door de sancties. Ook de nummer twee, het Zwitserse MSC, zou soortgelijke stappen hebben gezet. Dat schrijft nieuwsdienst Reuters.

Tussen 2012 en 2014 besloten de Zwitsers om bepaalde diensten richting Iran op te schorten. Nadat een akkoord was gesloten werd de handel weer hervat, maar MSC schakelde hiervoor derde partijen in. Naar verluidt zou het bedrijf nu weer van plan zijn daarmee te stoppen en bepaalde lading niet meer te accepteren, ook niet als het door derde partijen wordt vervoerd.

Maersk en MSC sorteren voor op nieuwe sancties tegen Iran | NT

Maersk en MSC sorteren voor op nieuwe sancties tegen Iran

nucleair akkoord

Maersk en MSC hebben hun beleid aangepast nadat de VS uit het nucleair akkoord met Iran is gestapt. Beide rederijen accepteren bepaalde goederen niet meer als deze naar het Aziatische land moeten worden verscheept.

Enkele jaren geleden sloten de VS, Iran en diverse andere landen een akkoord over de nucleaire activiteiten. De Amerikaanse president Donald Trump besloot echter onlangs om zich terug te trekken uit deze overeenkomst en om sancties in te stellen tegen Iran. Bepaalde goederen zoals kolen, staal en aluminium gaan vallen onder dit aangekondigde handelsverbod.

’s Werelds grootste containerrederij Maersk maakte onlangs bekend geen goederen meer te accepteren die worden geraakt door de sancties. Ook de nummer twee, het Zwitserse MSC, zou soortgelijke stappen hebben gezet. Dat schrijft nieuwsdienst Reuters.

Tussen 2012 en 2014 besloten de Zwitsers om bepaalde diensten richting Iran op te schorten. Nadat een akkoord was gesloten werd de handel weer hervat, maar MSC schakelde hiervoor derde partijen in. Naar verluidt zou het bedrijf nu weer van plan zijn daarmee te stoppen en bepaalde lading niet meer te accepteren, ook niet als het door derde partijen wordt vervoerd.