DFDS en zestig aandeelhouders kwamen gisteren bijeen om de uitgifte van nieuwe aandelen te bespreken. Afgesproken werd dat DFDS maximaal 3 miljoen aandelen mocht uitgeven met een totale waarde van 1 miljard Deense kronen. Nog geen 24 uur later is dat bedrag opgehaald. Het bedrijf verkocht afgerond 2,6 miljoen aandelen voor een prijs van 380 DKK (50,92 euro) per aandeel.

In een bericht aan de aandeelhouders zegt DFDS dat de vraag groter was dan het aanbod en dat de aandelen aan verschillende Deense en Internationale professionele en institutionele beleggers zijn verkocht.

Duidelijk is dat in ieder geval dat grootaandeelhouder Lauritzen Foundation, dat 42% van de uitstaande DFDS-aandelen bezit, voor 400 miljoen Deense Kronen aandelen heeft gekocht.

Het geld moet de ‘financiële flexibiliteit’ van het bedrijf verzekeren na de recente acquisitie van het Turkse U.N. Ro-Ro, dat DFDS voor een bedrag van 950 miljoen euro heeft gekocht. Middels die overname wil DFDS uitbreiden in de ‘snel groeiende markt’ van vrachtvervoer tussen Turkije en Europa. De afronding van de overname is in afwachting van goedkeuring door de mededingingsautoriteit.