‘Biobrandstof meest kosteneffectieve klimaatoptie voor reders’

Duurzaamheid

Het gebruik van biobrandstof is de meest kosteneffectieve manier voor reders om hun doelstelling – vóór 2050 de CO2-uitstoot met de helft verminderen – te bereiken. Dat concludeert Lloyd’s Register in samenwerking met een adviesbureau.

Hoe gaan scheepvaartmaatschappijen vóór 2050 hun totale CO2-uitstoot met 50% verminderen? Stakeholders in de hele maritieme sector debatteren momenteel over dit onderwerp nadat de IMO eerder dit voorjaar een klimaatstrategie voor de verlaging van de CO2-uitstoot heeft aangenomen.

Een nieuw rapport suggereert nu dat varen op biobrandstof de beste optie is voor reders om hun CO2-uitstoot te verminderen, deels omdat het productieproces ervoor in andere sectoren al opgeld doet. Het rapport, uitgevoerd door Lloyd’s Register en adviesbureau University Maritime Advisory Services, benadrukt dat, hoewel de volledige infrastructuur nog niet beschikbaar is voor biobrandstof, dit de goedkoopste oplossing is voor reders.

Draagvlak

‘De technologie is er, maar het ontbreekt nog aan investeringen om deze technologie op schaal te brengen’, zegt Stephanie Draper, cco van Forum for the Future en bestuurslid van Sustainable Shipping Initiative, de organisatie die opdracht gaf tot het rapport. Volgens Draper zijn ook meer inspanningen nodig om een ​​breder draagvlak te creëren.

‘De scheepvaartindustrie zal zowel meerdere oplossingen als meerdere investeringen in verschillende technologieën – niet alleen biobrandstoffen – nodig hebben om stappen te maken die verder reiken dan brandstofefficiëntie en decarbonisatie’, aldus het bestuurslid.

Biobrandstof meest geschikt | NT

‘Biobrandstof meest kosteneffectieve klimaatoptie voor reders’

Duurzaamheid

Het gebruik van biobrandstof is de meest kosteneffectieve manier voor reders om hun doelstelling – vóór 2050 de CO2-uitstoot met de helft verminderen – te bereiken. Dat concludeert Lloyd’s Register in samenwerking met een adviesbureau.

Hoe gaan scheepvaartmaatschappijen vóór 2050 hun totale CO2-uitstoot met 50% verminderen? Stakeholders in de hele maritieme sector debatteren momenteel over dit onderwerp nadat de IMO eerder dit voorjaar een klimaatstrategie voor de verlaging van de CO2-uitstoot heeft aangenomen.

Een nieuw rapport suggereert nu dat varen op biobrandstof de beste optie is voor reders om hun CO2-uitstoot te verminderen, deels omdat het productieproces ervoor in andere sectoren al opgeld doet. Het rapport, uitgevoerd door Lloyd’s Register en adviesbureau University Maritime Advisory Services, benadrukt dat, hoewel de volledige infrastructuur nog niet beschikbaar is voor biobrandstof, dit de goedkoopste oplossing is voor reders.

Draagvlak

‘De technologie is er, maar het ontbreekt nog aan investeringen om deze technologie op schaal te brengen’, zegt Stephanie Draper, cco van Forum for the Future en bestuurslid van Sustainable Shipping Initiative, de organisatie die opdracht gaf tot het rapport. Volgens Draper zijn ook meer inspanningen nodig om een ​​breder draagvlak te creëren.

‘De scheepvaartindustrie zal zowel meerdere oplossingen als meerdere investeringen in verschillende technologieën – niet alleen biobrandstoffen – nodig hebben om stappen te maken die verder reiken dan brandstofefficiëntie en decarbonisatie’, aldus het bestuurslid.