Zeevervoer dit jaar anderhalve ton pp

Dit jaar wordt er ongeveer twaalf miljard ton lading over zee vervoerd. Dat heeft het Britse Clarkson Research becijferd.

Dat komt overeen met 1.570 kilogram per wereldburger, ofwel ruim anderhalve ton. Dat cijfer is de afgelopen twintig jaar met zo’n 70% gestegen. De wereldbevolking groeide in die periode met 27%. Clarkson verwacht dat het maritieme transport per capita zal blijven groeien, vooral door de opkomst van de middenklasse in zich snel ontwikkelende landen als China en India.

Zeevervoer dit jaar anderhalve ton pp | NT

Zeevervoer dit jaar anderhalve ton pp

Dit jaar wordt er ongeveer twaalf miljard ton lading over zee vervoerd. Dat heeft het Britse Clarkson Research becijferd.

Dat komt overeen met 1.570 kilogram per wereldburger, ofwel ruim anderhalve ton. Dat cijfer is de afgelopen twintig jaar met zo’n 70% gestegen. De wereldbevolking groeide in die periode met 27%. Clarkson verwacht dat het maritieme transport per capita zal blijven groeien, vooral door de opkomst van de middenklasse in zich snel ontwikkelende landen als China en India.