HMM en Evergreen stoppen trans-Atlantische diensten

containervaart

Evergreen en HMM hebben drie trans-Atlantische diensten stopgezet. Voor HMM betekent het een volledig vertrek van de containermarkt tussen Noord-Europa en de VS.

Hyundai Merchant Marine maakte onlangs bekend zijn containerdiensten TA2 en TA3 over de Atlantische oceaan stop te zetten. Op 31 juli worden de laatste mijlen van deze lijndienst afgelegd. De Zuid-Koreaanse rederij had geen eigen schepen op deze diensten, maar kocht slots in bij 2M-alliantiepartners Maersk en MSC. Het waren de enige twee diensten die HMM aanbood tussen Europa en de Amerikaanse oostkust.

Sectorgenoot Evergreen heeft ook een trans-Atlantische dienst stopgezet. Het betreft de TAX-dienst, waarvan de laatste mijlen op 20 juni worden gevaren. De Taiwanezen blijven nog wel met andere lijnen varen tussen beide continenten. Dat meldt vakblad JOC.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

HMM en Evergreen stoppen trans-Atlantische diensten | NT

HMM en Evergreen stoppen trans-Atlantische diensten

containervaart

Evergreen en HMM hebben drie trans-Atlantische diensten stopgezet. Voor HMM betekent het een volledig vertrek van de containermarkt tussen Noord-Europa en de VS.

Hyundai Merchant Marine maakte onlangs bekend zijn containerdiensten TA2 en TA3 over de Atlantische oceaan stop te zetten. Op 31 juli worden de laatste mijlen van deze lijndienst afgelegd. De Zuid-Koreaanse rederij had geen eigen schepen op deze diensten, maar kocht slots in bij 2M-alliantiepartners Maersk en MSC. Het waren de enige twee diensten die HMM aanbood tussen Europa en de Amerikaanse oostkust.

Sectorgenoot Evergreen heeft ook een trans-Atlantische dienst stopgezet. Het betreft de TAX-dienst, waarvan de laatste mijlen op 20 juni worden gevaren. De Taiwanezen blijven nog wel met andere lijnen varen tussen beide continenten. Dat meldt vakblad JOC.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement