Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) in Zuid-Korea verheugt zich dit jaar in een groeiend aantal bestellingen. Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap sleepte de werf dit jaar al een bedrag van 3 miljard dollar aan orders binnen, bijna vier keer zoveel als op hetzelfde moment in 2017.

Een woordvoerder van DSME laat optekenen dat de financiële status is te danken aan de lopende herstructurering en de herverkiezing van Jung Sung-leep als ceo en president. Als zodanig heeft DSME dit jaar 41% van de beoogde doelstelling van 7,3 miljard dollar behaald.

De meest recente orders betreffen de bouw van LNG- en VLCC-schepen. Het totale orderboek bedraagt ​​22,4 miljard dollar voor 96 schepen, aldus het persbureau.

DSME is ook door Hyundai Merchant Marine (HMM) ingeschakeld om zeven nieuwe 23.000-teu-schepen te bouwen. De levering daarvan staat gepland in het tweede kwartaal van 2020.