De rederij heeft volgens berichtgeving van Splash247 zojuist de derde tanker in een serie van drie verkocht. Het gaat om de elf jaar oude ‘Iver Exact’, waarvan de twee zusterschepen ‘Iver Example’ en ‘Iver Express’ eind vorig jaar al werden verkocht. Het schip zou 14 miljoen dollar hebben opgeleverd. Een miljoen minder dan zijn zusterschepen en 750.000 dollar beneden de marktwaarde, volgens scheepswaardeanalist VesselsValue.

Ook zou het bedrijf volgens makelaars enkele maanden geleden de één jaar jongere tanker ‘Phoenix MR’ hebben verkocht voor een bedrag van 15 miljoen dollar.

De rederij zelf heeft publiekelijk nog niets bekend gemaakt over de verkoop van de schepen. Wel bevestigde de rederij eind april de verkoop van ten minste drie containerschepen. Dat deed het voornamelijk om geruchten over de verkoop van de voltallige ‘MAX’-vloot (in totaal 30 containerschepen die het bedrijf commercieel exloiteert, red.) te ontkrachten. ‘In de afgelopen twee weken hebben we twee schepen aan Sinokor verkocht en de verwachting is dat er nog een snel zal volgen’, meldde de rederij toen.  In datzelfde bericht benadrukte Vroon dat de verkoop niets te maken heeft met de reorganisatie die het bedrijf doorloopt.

Nieuwsblad Transport onthulde vorig jaar dat de van oorsprong Zeeuwse rederij door de malaise in de offshore industrie in ernstige financiële problemen was geraakt. In het jaarverslag van 2017 uitte het bedrijf zorgen over het voortbestaan van de rederij, omdat het niet aan aflossingsverplichtingen van crediteuren kon voldoen.

Het bedrijf bereikte medio april dit jaar een definitieve overeenkomst met de banken en is nu aan het reorganiseren. Slechts enkele dagen na de bekendmaking van die overeenkomst stapte topman Coco Vroon op. Hij wordt opgevolgd door Herman Marks, die daarvoor als financieel directeur bij Vroon werkzaam was. Het is zijn taak om de reorganisatie succesvol af te ronden, aldus de rederij in een persbericht.