MSC schrapt prestigieuze Eagle-service

Scheepvaart

De twee grootste containerrederijen ter wereld, Maersk Line en MSC, sluiten een aantal diensten op hun netwerken. Zo willen ze verliezen dichten en de winstgevendheid in de tweede helft van het jaar herstellen.

De vervoerders hebben aangekondigd dat ze elk een dienst laten vallen tussen Azië en het Midden-Oosten, waarbij Maersk de verladers bovendien informeerde over de beëindiging van de AC5-lus van Azië naar de westkust van Zuid-Amerika.

Donderdag laat MSC zijn klanten weten dat het een van zijn belangrijkste Transpacific-routes, de prestigieuze Eagle-service, beëindigt. Deze wekelijkse dienst vanuit Azië naar de Amerikaanse westkust en Canada, uitgevoerd met 2M-partner Maersk, stopt begin volgende maand.

In een klantadvies licht MSC toe dat het beëindigen van de service is ingegeven door ‘het  resultaat van het uitdagende zakendoen in de Transpacific-handel’. De rederij biedt zijn verladers een ‘noodplan’ aan voor boekingen die al zijn gedaan voor de Eagle-service. De Zwitsers hopen dat de maatregel slechts een ‘beperkte verstoring’ van de vrachtstromen oplevert.

Maersk maakte op 17 mei al duidelijk dat het ‘iets ging doen’ aan het eerste-kwartaalverlies van 239 miljoen dollar en de pessimistische vooruitzichten voor het tweede kwartaal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

MSC schrapt prestigieuze Eagle-service | NT

MSC schrapt prestigieuze Eagle-service

Scheepvaart

De twee grootste containerrederijen ter wereld, Maersk Line en MSC, sluiten een aantal diensten op hun netwerken. Zo willen ze verliezen dichten en de winstgevendheid in de tweede helft van het jaar herstellen.

De vervoerders hebben aangekondigd dat ze elk een dienst laten vallen tussen Azië en het Midden-Oosten, waarbij Maersk de verladers bovendien informeerde over de beëindiging van de AC5-lus van Azië naar de westkust van Zuid-Amerika.

Donderdag laat MSC zijn klanten weten dat het een van zijn belangrijkste Transpacific-routes, de prestigieuze Eagle-service, beëindigt. Deze wekelijkse dienst vanuit Azië naar de Amerikaanse westkust en Canada, uitgevoerd met 2M-partner Maersk, stopt begin volgende maand.

In een klantadvies licht MSC toe dat het beëindigen van de service is ingegeven door ‘het  resultaat van het uitdagende zakendoen in de Transpacific-handel’. De rederij biedt zijn verladers een ‘noodplan’ aan voor boekingen die al zijn gedaan voor de Eagle-service. De Zwitsers hopen dat de maatregel slechts een ‘beperkte verstoring’ van de vrachtstromen oplevert.

Maersk maakte op 17 mei al duidelijk dat het ‘iets ging doen’ aan het eerste-kwartaalverlies van 239 miljoen dollar en de pessimistische vooruitzichten voor het tweede kwartaal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement