Duitse media spreken van 159 arbeidsplaatsen die verdwijnen. Daarmee moeten kosten worden bespaard. De afslankoperatie is grotendeels het gevolg van twee overnames die de Duitsers deden in de afgelopen jaren. De rederijen CSAV en UASC werden overgenomen, waardoor diverse functies overbodig werden. Ook wil het bedrijf verschillende taken uitbesteden.

Rode cijfers

Na eerder al te hebben gesneden in het personeelsbestand van regionale kantoren, is nu het hoofdkantoor aan de beurt. Dat meldt vakblad ShippingWatch. Volgens een woordvoerder van het bedrijf gaat Hapag-Lloyd inderdaad het aantal werknemers verlagen. Al willen de Duitsers het aantal van 159 niet bevestigen.

De rederij heeft te kampen met tegenvallende resultaten doordat de containermarkt veel overcapaciteit kent. De tarieven zijn laag, waardoor Hapag-Lloyd rode cijfers moest schrijven in het eerste kwartaal van dit jaar. Door de kosten te reduceren moeten de resultaten weer terug in het zwart komen.

Vorige maand kwamen al berichten naar buiten dat de rederij van plan was om de uitgaven terug te dringen. Of daarbij het personeelsbestand zou worden verkleind, was nog niet helemaal zeker. Nu is daar dus wel duidelijkheid over gekomen.

Lees ook: Hapag-Lloyd in gesprek met personeel over mogelijke ontslagen

Bron foto: Hapag-Lloyd