Maersk en MSC met Zim in zee tussen Azië en oostkust VS

containervaart

2M-partners Maersk Line en MSC en het Israëlische Zim Line voegen hun diensten tussen Azië en de Amerikaanse oostkust vanaf september samen.

De drie gaan vijf wekelijkse diensten onderhouden, waarvan er één door Zim wordt uitgevoerd. Via slotuitwisseling hebben alle partijen toegang tot ruimte aan boord van elkaars schepen. Op dit moment bieden Maersk en MSC gezamenlijk vijf loops en heeft Zim twee wekelijkse diensten.

De samenwerkingsovereenkomst heeft een looptijd van vier jaar en kan tot zeven jaar worden verlengd. Het akkoord moet nog wel worden goedgekeurd door de toezichthouders in de betrokken landen. Maersk zegt in een persverklaring dat de samenwerking leidt tot lagere kosten en ‘nieuwe kansen voor klanten die toegang krijgen tot een verbeterd product op deze route’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Maersk en MSC met Zim in zee tussen Azië en oostkust VS | NT

Maersk en MSC met Zim in zee tussen Azië en oostkust VS

containervaart

2M-partners Maersk Line en MSC en het Israëlische Zim Line voegen hun diensten tussen Azië en de Amerikaanse oostkust vanaf september samen.

De drie gaan vijf wekelijkse diensten onderhouden, waarvan er één door Zim wordt uitgevoerd. Via slotuitwisseling hebben alle partijen toegang tot ruimte aan boord van elkaars schepen. Op dit moment bieden Maersk en MSC gezamenlijk vijf loops en heeft Zim twee wekelijkse diensten.

De samenwerkingsovereenkomst heeft een looptijd van vier jaar en kan tot zeven jaar worden verlengd. Het akkoord moet nog wel worden goedgekeurd door de toezichthouders in de betrokken landen. Maersk zegt in een persverklaring dat de samenwerking leidt tot lagere kosten en ‘nieuwe kansen voor klanten die toegang krijgen tot een verbeterd product op deze route’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement