Volgens Bloomberg hebben diverse hedgefondsen aandelen in Maersk verkocht in de verwachting die binnenkort tegen een lagere prijs weer terug te kunnen kopen, het zogenoemde ‘shorten’ van een bedrijf. Dat betekent dat de bedrijven verwachten dat de koers van Maersk zal kelderen.

Transformatie

Maersk is verwikkeld in een bedrijfstransformatie waarin het Deense concern al zijn energie gerelateerde activiteiten afstoot om zich volledig op het containertransport te storten. Die reorganisatie wordt door aandeelhouders vooralsnog niet echt gewaardeerd.

Daarbovenop heeft Maersk dit jaar tegenvallende cijfers gepresenteerd. Oorzaken hiervan zijn de snel stijgende brandstofkosten en een handelsoorlog tussen de VS en China, die het bedrijf geld kan kosten bij verdere escalatie. Als gevolg daarvan is de waarde van het bedrijf dit jaar al met zo’n 20% gekelderd, becijferde de nieuwsdienst.

Op 17 augustus publiceert de Deense rederij zijn cijfers over het tweede kwartaal. Die stellen mogelijk opnieuw teleur. Het bedrijf heeft zelf al gecommuniceerd vanwege bovengenoemde redenen zijn eerdere voorspellingen mogelijk niet te halen. Het lijkt er daarom op dat de hedgefondsen rekenen op een verdere koersdaling wanneer het bedrijf zijn cijfers publiceert.

Bron foto: APM Terminals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement