Autoschip loopt vast voor Zweden

Alcohol

Het Panamese autoschip ‘Makassar Highway’ is aan de grond gelopen voor de kust van Zweden en heeft daarbij een onbekende hoeveelheid olie in zee gelekt. 

De Zweedse kustwacht heeft de dienstdoende officier aangehouden, omdat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Het schip was met een lading van 1.325 auto’s en route naar de haven van Sodertalje ten zuiden van Stockholm, toen het schip aan de grond liep in een eilandengroep ten noorden van Vastervik. Volgens de Zweedse krant Aftonbladet volgde het schip al een aantal uur een verkeerde koers voordat het daadwerkelijk strandde.

De Zweedse kustwacht heeft de locatie van de stranding bevestigd en zegt met duikers en camera-apparatuur de staat van het schip te onderzoeken, dat volgens mediaberichten op twee plekken is gescheurd. Die scheuren bevinden zich niet in de buurt van de brandstoftanks en het risico op verdere vervuiling is volgens de kustwacht daarom laag. Het ongeval had plaats op maandagochtend rond half acht. De weersomstandigheden waren op dat moment goed.

Foto: Zweedse kustwacht/Kustbevakningen via Twitter

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Autoschip loopt vast voor Zweden | NT

Autoschip loopt vast voor Zweden

Alcohol

Het Panamese autoschip ‘Makassar Highway’ is aan de grond gelopen voor de kust van Zweden en heeft daarbij een onbekende hoeveelheid olie in zee gelekt. 

De Zweedse kustwacht heeft de dienstdoende officier aangehouden, omdat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Het schip was met een lading van 1.325 auto’s en route naar de haven van Sodertalje ten zuiden van Stockholm, toen het schip aan de grond liep in een eilandengroep ten noorden van Vastervik. Volgens de Zweedse krant Aftonbladet volgde het schip al een aantal uur een verkeerde koers voordat het daadwerkelijk strandde.

De Zweedse kustwacht heeft de locatie van de stranding bevestigd en zegt met duikers en camera-apparatuur de staat van het schip te onderzoeken, dat volgens mediaberichten op twee plekken is gescheurd. Die scheuren bevinden zich niet in de buurt van de brandstoftanks en het risico op verdere vervuiling is volgens de kustwacht daarom laag. Het ongeval had plaats op maandagochtend rond half acht. De weersomstandigheden waren op dat moment goed.

Foto: Zweedse kustwacht/Kustbevakningen via Twitter

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement