Wereldwijde index containeroverslag in juni iets omlaag

de markt

De wereldwijde containeroverslagindex van de Duitse wetenschappelijke instituten RWI en ISL is in de maand juni zowat een punt gedaald, van 133,6 naar 132,7 punten.

De opstellers van deze index, die een beeld geeft van de containeroverslag in 88 wereldhavens die samen goed zijn voor de mondiale containeroverslag, vermoeden dat de daling te maken heeft met de handelsruzie tussen de Verenigde Staten en China.

VS

Per 1 juli voerden de Verenigde Staten hogere importtarieven in voor een aantal producten uit China. Verladers hebben in de aanloop daarvan, in mei, misschien al ingespeeld door meer Chinese goederen naar de VS over te brengen, wat de stijging van de index in mei, tot 133,6 punten kan verklaren. Ook de geringe daling van de index in juni kan nog met dit effect te maken hebben.

De index voor juni berust op een voorlopige schatting aan de handen van overslaggegevens van 54 havens, die samen goed zijn voor 60% van alle containeroverslag in zeehavens die in de index worden verwerkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Wereldwijde index containeroverslag in juni iets omlaag | NT

Wereldwijde index containeroverslag in juni iets omlaag

de markt

De wereldwijde containeroverslagindex van de Duitse wetenschappelijke instituten RWI en ISL is in de maand juni zowat een punt gedaald, van 133,6 naar 132,7 punten.

De opstellers van deze index, die een beeld geeft van de containeroverslag in 88 wereldhavens die samen goed zijn voor de mondiale containeroverslag, vermoeden dat de daling te maken heeft met de handelsruzie tussen de Verenigde Staten en China.

VS

Per 1 juli voerden de Verenigde Staten hogere importtarieven in voor een aantal producten uit China. Verladers hebben in de aanloop daarvan, in mei, misschien al ingespeeld door meer Chinese goederen naar de VS over te brengen, wat de stijging van de index in mei, tot 133,6 punten kan verklaren. Ook de geringe daling van de index in juni kan nog met dit effect te maken hebben.

De index voor juni berust op een voorlopige schatting aan de handen van overslaggegevens van 54 havens, die samen goed zijn voor 60% van alle containeroverslag in zeehavens die in de index worden verwerkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement