Het zes jaar oude schip, de 152 meter lange ‘Heinrich Schepers’ met Cypriotische vlag, kon wel op eigen kracht verder varen naar zijn bestemming: de MPET-terminal. Daardoor kon het dok toegankelijk blijven voor andere schepen. De oorzaak van de botsing was een storing in de elektriciteit aan boord, waardoor het schip even stuurloos raakte.

Tweede keer

De schade aan het uit Liverpool afkomstige schip zal na het lossen grondig worden geëvalueerd. Aan boord vielen geen gewonden. Het is de tweede keer dat een schip bij het binnenvaren van het dok tegen de muur botst.

De beschadigde muur is geen kaaimuur, maar een ‘slibmuur’, een wand uit stalen buispalen met daartussen metalen schoten. Die constructie moet voorkomen dat er door de stroming veel slib uit de Schelde in het dok terechtkomt. Door de botsing kwam een van de palen scheef te staan en werd een tussenschot weggeslagen.

Bron foto: Port of Antwerp