De Koreaanse rederij kreeg een verlies te verwerken van 418,5 miljard Koreaanse won (326,1 miljoen euro, tegen huidige wisselkoersen). Dat blijkt uit cijfers die dinsdag zijn gepubliceerd. Daarmee sluit het bedrijf aan bij veel sectorgenoten die ook verliezen moesten incasseren.

HMM boekte echter wel een veel kleiner verlies dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen moesten de Koreanen het doen met een tekort van ongeveer 711 miljoen euro. De omzet ontwikkelde zich echter in tegenovergestelde richting. Waar Hyundai Merchant Marine in de eerste helft van vorig jaar nog 1,99 miljard euro aan opbrengsten had, stokte de teller over de eerst zes maanden van dit jaar bij 1,84 miljard.

Als alleen gekeken wordt naar het tweede kwartaal zijn de cijfers iets minder slecht. Het volume steeg namelijk tussen begin april en eind juni. Het management is dan ook hoopvol en verwacht hogere tarieven en een volumegroei in het derde kwartaal van dit jaar.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement