De in Singapore gevestigde tankerrederij bekijkt de mogelijkheden voor een fusie met Hafnia. Beide bedrijven zijn actief in de markt voor product tankers. Terwijl de gesprekken nog gaande zijn, heeft CEO Tina Revsbech besloten haar positie ter beschikking te stellen. Haar taken worden tijdelijk overgenomen door Carsten Mortensen, de huidige topman van de BW Group. Dat meldt vakblad ShippingWatch.

Rendement

De fusiegesprekken tussen Hafnia en BW gaan vooralsnog gewoon door. Beide bedrijven zijn hoopvol gestemd over een samengaan. Het zou leiden tot een betere dienstverlening en uiteindelijk ook tot een beter rendement voor aandeelhouders.

De producttankersector zit al enige tijd in zwaar weer. Rendementen staan onder druk. Veel bedrijven in deze markt zouden volgens analisten te klein zijn om rendabel te kunnen opereren. Een consolidatieslag zou daarom wenselijk zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement