Hij baseert zich daarbij grotendeels op de verwachte ontwikkeling van de mondiale vloot van chemicaliëntankers. Die zal de komende jaren volgens hem tussen de 1,5% en 3,6% in draagvermogen toenemen, terwijl de vraag de komende jaren naar verwachting met zo’n 4% per jaar zal groeien. Mørch zei dit in een interview met het Deense ShippingWatch.

Bovendien denkt hij dat de gemiddelde transportafstand zal toenemen, omdat een aantal grote chemieproducenten fabrieken op grote afstand van consumentenmarkten in gebruik hebben genomen. Ook de aanhoudende economische groei van China en de stijgende productie van Amerikaans schaliegas zijn volgens hem factoren die de vraag naar chemievervoer stimuleren.

Verlies

Odfjell boekte in het tweede kwartaal een verlies van 120 miljoen dollar. Het grootste deel daarvan bestond uit boekwaardeverlies op de verkoop van de Rotterdamse terminal aan Koole. In het eerste kwartaal leed de groep twaalf miljoen dollar verlies. Odfjell is met een vloot van ruim tachtig gespecialiseerde tankers een van ‘s werelds grootste maritieme chemievervoerders. Andere grote spelers zijn Stolt-Nielsen and Nordic Tankers.