ExxonMobil bereidt raffinaderij voor op wereldwijde zwavelcap

brandstof

Door de aankomende strengere zwavelregels voor de scheepvaart stijgt de vraag naar laagzwavelige brandstof. Oliegigant ExxonMobil wil daarvan profiteren en investeert daarom meer dan een half miljard euro in zijn Britse raffinaderij.

Dat meldt de Financial Times. Het gaat om de Fawley-raffinaderij, die een injectie krijgt van meer dan 500 miljoen Britse ponden (circa 560 miljoen euro). Het is bijna dertig jaar geleden dat ExxonMobil zo’n groot bedrag investeerde in het VK.

Het project moet nog wel de goedkeuring krijgen van de lokale autoriteiten en de raad van bestuur van ExxonMobil. Toch is alvast begonnen met de voorbereidende werkzaamheden.

Zwavelcap

Vanaf 1 januari 2020 moet de scheepvaart voldoen aan strengere regels op het gebied van zwaveluitstoot. Nu nog mogen schepen op veel plekken gebruikmaken van brandstof met 3,5% zwavel. Dat maximum wordt teruggeschroefd naar 0,5%. Om aan deze regels te voldoen, zijn er diverse oplossingen. Het gebruik van zwavelarme brandstof is een van deze opties en waarschijnlijk kiezen veel rederijen hiervoor. Ook scrubbers zijn populair.

ExxonMobil bereidt raffinaderij voor op wereldwijde zwavelcap | NT

ExxonMobil bereidt raffinaderij voor op wereldwijde zwavelcap

brandstof

Door de aankomende strengere zwavelregels voor de scheepvaart stijgt de vraag naar laagzwavelige brandstof. Oliegigant ExxonMobil wil daarvan profiteren en investeert daarom meer dan een half miljard euro in zijn Britse raffinaderij.

Dat meldt de Financial Times. Het gaat om de Fawley-raffinaderij, die een injectie krijgt van meer dan 500 miljoen Britse ponden (circa 560 miljoen euro). Het is bijna dertig jaar geleden dat ExxonMobil zo’n groot bedrag investeerde in het VK.

Het project moet nog wel de goedkeuring krijgen van de lokale autoriteiten en de raad van bestuur van ExxonMobil. Toch is alvast begonnen met de voorbereidende werkzaamheden.

Zwavelcap

Vanaf 1 januari 2020 moet de scheepvaart voldoen aan strengere regels op het gebied van zwaveluitstoot. Nu nog mogen schepen op veel plekken gebruikmaken van brandstof met 3,5% zwavel. Dat maximum wordt teruggeschroefd naar 0,5%. Om aan deze regels te voldoen, zijn er diverse oplossingen. Het gebruik van zwavelarme brandstof is een van deze opties en waarschijnlijk kiezen veel rederijen hiervoor. Ook scrubbers zijn populair.