NYK onderzoekt eigen digitale munt voor bemanning

Digitalisering

De Japanse rederij NYK overweegt een eigen digitale munt te creëren voor de betaling van zijn zeevarenden. Die moet het voor bemanningsleden makkelijker maken om hun geld te beheren, verzenden en om te wisselen in lokale valuta.

Onduidelijk is nog of het om een cryptomunt of een blockchaintoepassing gaat, maar volgens een medewerker van het bedrijf wordt de munt in ieder geval gekoppeld aan de Amerikaanse dollar om hevige swings in waarde te voorkomen, meldt Bloomberg.

Zeevarenden worden vaak in cash uitbetaald of krijgen hun salaris op een bankrekening gestort. Omdat velen met hun salaris thuis een familie onderhouden moeten zij regelmatig geld wisselen en verzenden. Zeker in de lagere rangen, waar de contractduur kan oplopen tot een jaar en soms zelfs langer. Een digitale munt zou dat proces makkelijker moeten maken.

Smartphones

NYK’s initiatief zal gebruik maken van smartphones en zal volgens planning in de eerste helft van 2019 zijn debuut maken. De rederij werkt samen met banken en software-ontwikkelaars om er zeker van te zijn dat de digitale munt straks in lokale valuta kan worden omgezet. Testen met de telecommunicatie aan boord zouden als succesvol zijn afgerond. De rederij wil met zijn munt niet alleen de eigen zeevarenden bedienen, maar overweegt ook de munt als dienst voor andere rederijen beschikbaar te maken.

NYK’s vloot telt zo’n 800 schepen die elk 20 tot 23 bemanningsleden aan boord hebben. Elk schip heeft doorgaans 40.000 tot 60.000 dollar cash aan boord om salarissen en andere cash-uitgaven te dekken. Verreweg de meeste bemanningsleden van de Japanse rederij komen uit de Filipijnen en China.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

NYK onderzoekt eigen digitale munt voor bemanning | NT

NYK onderzoekt eigen digitale munt voor bemanning

Digitalisering

De Japanse rederij NYK overweegt een eigen digitale munt te creëren voor de betaling van zijn zeevarenden. Die moet het voor bemanningsleden makkelijker maken om hun geld te beheren, verzenden en om te wisselen in lokale valuta.

Onduidelijk is nog of het om een cryptomunt of een blockchaintoepassing gaat, maar volgens een medewerker van het bedrijf wordt de munt in ieder geval gekoppeld aan de Amerikaanse dollar om hevige swings in waarde te voorkomen, meldt Bloomberg.

Zeevarenden worden vaak in cash uitbetaald of krijgen hun salaris op een bankrekening gestort. Omdat velen met hun salaris thuis een familie onderhouden moeten zij regelmatig geld wisselen en verzenden. Zeker in de lagere rangen, waar de contractduur kan oplopen tot een jaar en soms zelfs langer. Een digitale munt zou dat proces makkelijker moeten maken.

Smartphones

NYK’s initiatief zal gebruik maken van smartphones en zal volgens planning in de eerste helft van 2019 zijn debuut maken. De rederij werkt samen met banken en software-ontwikkelaars om er zeker van te zijn dat de digitale munt straks in lokale valuta kan worden omgezet. Testen met de telecommunicatie aan boord zouden als succesvol zijn afgerond. De rederij wil met zijn munt niet alleen de eigen zeevarenden bedienen, maar overweegt ook de munt als dienst voor andere rederijen beschikbaar te maken.

NYK’s vloot telt zo’n 800 schepen die elk 20 tot 23 bemanningsleden aan boord hebben. Elk schip heeft doorgaans 40.000 tot 60.000 dollar cash aan boord om salarissen en andere cash-uitgaven te dekken. Verreweg de meeste bemanningsleden van de Japanse rederij komen uit de Filipijnen en China.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement