De deal tussen beide bedrijven omvat 68 tankschepen en heeft een waarde van 1,65 miljard dollar. De overeenkomst houdt in dat Capital Product Partners zijn schepen, ruwe olie- en productentankers, in een nieuwe beursgenoteerde onderneming plaatst. Deze wordt vervolgens samengevoegd met de tankeractiviteiten van het Amerikaanse bedrijf.

Craig Stevensen is de huidige topman van Diamond S-moederbedrijf DSS en zal de nieuwe rederij leiden. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam Diamond S Shipping.

Andere overnames

In de tankersector is een stevige consolidatieslag gaande. Zo heeft Euronav recentelijk zijn branchegenoot Gener8 Maritime overgenomen, terwijl Scorpio Tankers uitbreidde met de aankoop van Navig8 Product Tankers.

Tevens zijn Hafnia en BW Tankers bezig om hun activiteiten samen te voegen, meldt vakblad ShippingWatch. De verwachting is dat de komende tijd een verdere consolidatie plaatsvindt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement