‘Maersk wil vloot uitbreiden met tien feederschepen’

scheepsorder

Maersk Line is in vergevorderde onderhandeling met de Chinese scheepswerf Jiangnan Shipyard om vijf feederschepen te kopen, met de optie voor nog eens vijf schepen.

Dat melden diverse media. Maersk Line zou bereid zijn om per schip ongeveer 25 miljoen dollar neer te tellen. De transactie wordt in januari afgerond.

Feedermarkt

De vraag naar feederschepen – die vracht vervoeren van en naar grotere schepen, bijvoorbeeld als deze geen haven kunnen aandoen – is de afgelopen twee jaar sterk toegenomen. Diverse rederijen hebben recentelijk nieuwe plannen ontvouwd voor deze markt.

Zo maakten Hapag-Lloyd en ONE in oktober bekend een samenwerking aan te gaan op het gebied van feederdiensten. Tevens hebben drie grote Taiwanese rederijen orders geplaatst voor nieuwe feederschepen. Het gaat om Evergreen, Yang Ming en Wan Hai.

Lees ook: Feedering is de nieuwe groeibriljant

‘Maersk wil vloot uitbreiden met tien feederschepen’ | NT

‘Maersk wil vloot uitbreiden met tien feederschepen’

scheepsorder

Maersk Line is in vergevorderde onderhandeling met de Chinese scheepswerf Jiangnan Shipyard om vijf feederschepen te kopen, met de optie voor nog eens vijf schepen.

Dat melden diverse media. Maersk Line zou bereid zijn om per schip ongeveer 25 miljoen dollar neer te tellen. De transactie wordt in januari afgerond.

Feedermarkt

De vraag naar feederschepen – die vracht vervoeren van en naar grotere schepen, bijvoorbeeld als deze geen haven kunnen aandoen – is de afgelopen twee jaar sterk toegenomen. Diverse rederijen hebben recentelijk nieuwe plannen ontvouwd voor deze markt.

Zo maakten Hapag-Lloyd en ONE in oktober bekend een samenwerking aan te gaan op het gebied van feederdiensten. Tevens hebben drie grote Taiwanese rederijen orders geplaatst voor nieuwe feederschepen. Het gaat om Evergreen, Yang Ming en Wan Hai.

Lees ook: Feedering is de nieuwe groeibriljant