Maersk investeert ruim 2 miljard dollar in eigen energietransitie

duurzaam varen

Maersk investeert het komende decennium tussen de twee en drie miljard dollar om in 2050 geen CO2 meer uit te stoten. Het bedrijf gaf de afgelopen vier jaar al een miljard dollar uit aan zijn groene ambities.

Dat meldt het Deense financiële dagblad Børsen. Daarmee is duidelijk geworden hoeveel geld Maersk uitgeeft om zijn onlangs bekendgemaakte klimaatdoelstelling te halen. De Denen meldden onlangs dat het in 2050 geen CO2 meer wil uitstoten.

Een van de topmanagers van Maersk, Ole Graa, wijst erop dat de Deense moloch zijn concurrenten op het gebied van een groene transitie ver vooruit is. ‘Ons uitgangspunt is om ons leiderschap te behouden. Daarom hebben we dit doel vastgesteld. Maar het moet ook uitgroeien tot een goede businesscase’, aldus Graa.

Niveau

Maersk heeft zijn doelstelling voor 2018 om de energieverbruik met 40% te verminderen naar eigen zeggen al bereikt. Bedrijven in de sector zijn pas in 2030 verplicht om dat niveau te halen. Concurrenten Hapag-Lloyd en MSC weigeren om zich te committeren aan hetzelfde 2050-doel dat Maersk heeft gesteld. Zij waren kritisch op de klimaatdoelstelling van de Deense concurrent.

Lees ook: Maersk wil CO2-neutrale schepen in 2030

Maersk investeert ruim 2 miljard dollar in eigen energietransitie | NT

Maersk investeert ruim 2 miljard dollar in eigen energietransitie

duurzaam varen

Maersk investeert het komende decennium tussen de twee en drie miljard dollar om in 2050 geen CO2 meer uit te stoten. Het bedrijf gaf de afgelopen vier jaar al een miljard dollar uit aan zijn groene ambities.

Dat meldt het Deense financiële dagblad Børsen. Daarmee is duidelijk geworden hoeveel geld Maersk uitgeeft om zijn onlangs bekendgemaakte klimaatdoelstelling te halen. De Denen meldden onlangs dat het in 2050 geen CO2 meer wil uitstoten.

Een van de topmanagers van Maersk, Ole Graa, wijst erop dat de Deense moloch zijn concurrenten op het gebied van een groene transitie ver vooruit is. ‘Ons uitgangspunt is om ons leiderschap te behouden. Daarom hebben we dit doel vastgesteld. Maar het moet ook uitgroeien tot een goede businesscase’, aldus Graa.

Niveau

Maersk heeft zijn doelstelling voor 2018 om de energieverbruik met 40% te verminderen naar eigen zeggen al bereikt. Bedrijven in de sector zijn pas in 2030 verplicht om dat niveau te halen. Concurrenten Hapag-Lloyd en MSC weigeren om zich te committeren aan hetzelfde 2050-doel dat Maersk heeft gesteld. Zij waren kritisch op de klimaatdoelstelling van de Deense concurrent.

Lees ook: Maersk wil CO2-neutrale schepen in 2030