Aanvankelijk werd gemeld dat het schip zo’n dertig containers zou hebben verloren. Inmiddels is duidelijk geworden dat dit aantal veel groter is. De Kustwacht heeft het aantal opgeschroefd naar 270 stuks.

De ‘MSC Zoe’ verloor de lading in de wateren boven het Duitse eiland Borkum. Door de stroming en de wind zijn er inmiddels minimaal 21 containers aangespoeld. De precieze oorzaak van het incident is nog niet bekend.

Peroxide

In de tot dusver gevonden containers zitten onder meer auto-onderdelen, elektronica, Ikea-meubels en speelgoed. Ook bevindt zich in drie vaten organisch peroxide in poedervorm. Om welk type peroxide het gaat, is nog onduidelijk. De kustwacht waarschuwt mensen die de potentieel gevaarlijke lading vinden, er niet aan te komen en de hulpdiensten te bellen.

Ondertussen circuleren op social media beelden van mensen die op het strand rondlopen tussen stoeltjes, sandalen, speelgoed. Velen zijn aan het strandjutten geslagen. Een enkeling zou zelfs een flatscreen hebben meegenomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement