Dat meldde Euronav deze week in een statement. Tussen 19 en 31 december heeft ’s werelds grootste onafhankelijke tankerrederij achtmaal een pakket aandelen gekocht. Toch blijft het eigen pakket in omvang beperkt. Slechts iets meer dan 0,5% is nu in handen van de Belgen.

Uitbreiding

Wel geeft het management aan dat het overweegt meer aandelen te kopen. ‘De mogelijkheid blijft bestaan dat Euronav verder eigen aandelen opportunistisch zou inkopen’, aldus het bericht.

‘De mate waarin we in voorkomend geval eigen aandelen zouden inkopen, en de timing daarvan, zal afhangen van verschillende factoren, waaronder marktomstandigheden, wettelijke bepalingen en andere overwegingen in het belang van de Vennootschap.’ Een reden voor de aandelenkoop geeft het bedrijf niet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement