Containers vatten vlam op schip Hapag-Lloyd

brand

Diverse containers op het schip ‘Yantian Express’ hebben donderdag vlam gevat. Dat meldt rederij Hapag-Lloyd. De bemanning is ongedeerd gebleven.

In één container brak brand uit en deze sloeg over naar andere containers. Er is geprobeerd om het vuur te blussen, maar deze poging is stopgezet vanwege verslechterde weersomstandigheden. Wat de schade aan de lading en het schip precies is, moet nog worden bepaald. De acht officieren en vijftien overige bemanningsleden zijn in veiligheid gebracht.

East Coast Loop 5

De ‘Yantian Express’ (zie foto) is 320 meter lang en heeft een capaciteit van 7.510 teu. Het vaart onder Duitse vlag en wordt ingezet op de dienst East Coast Loop 5 (EC5). De carrier is in 2002 in de vaart genomen en was onderweg van de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo naar de Canadese stad Halifax, via het Suezkanaal. Momenteel bevindt het schip zich 850 nautische mijl buiten de kust van het Noord-Amerikaanse land.

De brand op het Hapag-Lloyd-schip is al minstens het vijfde scheepvaartincident in een paar dagen. Een schip van MSC verloor eerder deze week honderden containers in de Noordzee. Ook brak brand uit op een car carrier van MOL en zonk een Taiwanees vrachtschip voor de kust van China. Tevens werd een ander MSC-schip aangevallen door piraten in Benin. Diverse bemanningsleden werden ontvoerd. 2019 kent voor de maritieme sector dus geen vrolijke start.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Containers vatten vlam op schip Hapag-Lloyd | NT

Containers vatten vlam op schip Hapag-Lloyd

brand

Diverse containers op het schip ‘Yantian Express’ hebben donderdag vlam gevat. Dat meldt rederij Hapag-Lloyd. De bemanning is ongedeerd gebleven.

In één container brak brand uit en deze sloeg over naar andere containers. Er is geprobeerd om het vuur te blussen, maar deze poging is stopgezet vanwege verslechterde weersomstandigheden. Wat de schade aan de lading en het schip precies is, moet nog worden bepaald. De acht officieren en vijftien overige bemanningsleden zijn in veiligheid gebracht.

East Coast Loop 5

De ‘Yantian Express’ (zie foto) is 320 meter lang en heeft een capaciteit van 7.510 teu. Het vaart onder Duitse vlag en wordt ingezet op de dienst East Coast Loop 5 (EC5). De carrier is in 2002 in de vaart genomen en was onderweg van de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo naar de Canadese stad Halifax, via het Suezkanaal. Momenteel bevindt het schip zich 850 nautische mijl buiten de kust van het Noord-Amerikaanse land.

De brand op het Hapag-Lloyd-schip is al minstens het vijfde scheepvaartincident in een paar dagen. Een schip van MSC verloor eerder deze week honderden containers in de Noordzee. Ook brak brand uit op een car carrier van MOL en zonk een Taiwanees vrachtschip voor de kust van China. Tevens werd een ander MSC-schip aangevallen door piraten in Benin. Diverse bemanningsleden werden ontvoerd. 2019 kent voor de maritieme sector dus geen vrolijke start.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement