Boskalis tracht brandend Hapag-schip bij Canada te blussen

Reddingspoging

Het bergingsschip ‘Smit Nicobar’ van Boskalis-dochter Smit Salvage heeft het afgelopen weekend de bemanning van de ‘Yantian Express’ (7,510 teu) van Hapag-Lloyd gehaald, nadat die een uitslaande brand niet meester kon worden.

De bemanning is ongedeerd, laat Hapag in een persbericht weten. De ‘Smit Nicobar’, die is uitgerust met bluskanonnen, zet de pogingen voort om de brand te blussen. Die begon al op 3 januari, zo’n duizend kilometer voor de kust van Canada, toen het schip op weg was naar Halifax. Het schip vaart in de zogenoemde East Coast Loop 5 (EC5) van The Alliance.

Schade

Hapag zegt dat het nog te vroeg is om een precieze schatting van de schade te maken. Op een foto, die waarschijnlijk vanaf de brug is genomen, is te zien dat een deel van het voorschip in brand staat. Volgens het Maritime Bulletin moest de bemanning de pogingen om de brand onder controle te krijgen mede staken vanwege het slechte weer.

Smit Salavage heeft twee extra schepen met bluscapaciteit ingehuurd om de brand te bestrijden. De eerste, de ‘Maersk Mobilizer’, is al ter plekke en met blussen begonnen. De andere is afkomstig van het Amerikaanse Donjon Marine en wordt over een paar dagen ter plekke verwacht. Boskalis levert zelf mensen en bergingsmateriaal aan dat schip. Voor zover bekend zit de bemanning van de‘ Yantian Express’ nog aan boord van de ‘Nicobar’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Boskalis tracht brandend Hapag-schip bij Canada te blussen | NT

Boskalis tracht brandend Hapag-schip bij Canada te blussen

Reddingspoging

Het bergingsschip ‘Smit Nicobar’ van Boskalis-dochter Smit Salvage heeft het afgelopen weekend de bemanning van de ‘Yantian Express’ (7,510 teu) van Hapag-Lloyd gehaald, nadat die een uitslaande brand niet meester kon worden.

De bemanning is ongedeerd, laat Hapag in een persbericht weten. De ‘Smit Nicobar’, die is uitgerust met bluskanonnen, zet de pogingen voort om de brand te blussen. Die begon al op 3 januari, zo’n duizend kilometer voor de kust van Canada, toen het schip op weg was naar Halifax. Het schip vaart in de zogenoemde East Coast Loop 5 (EC5) van The Alliance.

Schade

Hapag zegt dat het nog te vroeg is om een precieze schatting van de schade te maken. Op een foto, die waarschijnlijk vanaf de brug is genomen, is te zien dat een deel van het voorschip in brand staat. Volgens het Maritime Bulletin moest de bemanning de pogingen om de brand onder controle te krijgen mede staken vanwege het slechte weer.

Smit Salavage heeft twee extra schepen met bluscapaciteit ingehuurd om de brand te bestrijden. De eerste, de ‘Maersk Mobilizer’, is al ter plekke en met blussen begonnen. De andere is afkomstig van het Amerikaanse Donjon Marine en wordt over een paar dagen ter plekke verwacht. Boskalis levert zelf mensen en bergingsmateriaal aan dat schip. Voor zover bekend zit de bemanning van de‘ Yantian Express’ nog aan boord van de ‘Nicobar’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement