Tussen Azië en de Amerikaanse westkust zal de dienst TP9 als een gezamenlijke dienst worden opgezet waarbij ZIM vier schepen zal leveren en 2M drie. Ook zal een deel van slots van ZIM op deze dienst worden geruild voor slots op de dienst TP8, die volledig door Maersk Line en MSC wordt beheerd.

Tussen Azië en de Middellandse Zee krijgt ZIM toegang tot slots op de AE12 en AE15 van 2M. De diensten zelf zullen ongewijzigd blijven, meldt Maersk Line.

ZIM en 2M begonnen september vorig jaar al een samenwerking op vijf loops tussen op de Pacifische oceaan tussen Azië en de Amerikaanse oostkust. ZIM CEO Eli Glickmann sprak destijds van ‘een stem van vertrouwen van de twee grootste spelers in de sector die ZIM’s betrouwbaarheid en kracht bevestigen’.

De samenwerking is duidelijk goed bevallen. ‘Na de succesvolle implementatie van onze strategische samenwerking met ZIM zijn we blij om verder uit te breiden naar andere gebieden’, zegt Maersk COO Søren Toft. ‘Deze overeenkomst levert beide partijen voordelen op. Voor ons biedt het operationele efficiëntieverbeteringen.’

Naast de samenwerking met 2M werkt ZIM met MSC ook samen op de Zwarte Zee.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement