Twee tankers in brand op Zwarte Zee

de Krim

UPDATE – Twee schepen staan op de Zwarte Zee, ten zuiden van de Straat van Kertsj, in brand. Het Russische ministerie van Transport berichtte volgens plaatselijke media dat het om twee tankers gaat, de schepen ‘Maestro’ en ‘Candy’, die beide onder Tanzaniaanse vlag varen. Volgens de laatste berichten zijn veertien mensen omgekomen.

Negen personen worden nog vermist, twaalf overlevenden zijn gered, meldt het Russische persbureau Tass. Een deel van de bemanning, bestaande uit vooral Turken en Indiërs, is overboord gesprongen volgens Russische media. Die meldden dat er een reddingsactie in gang is gezet.

Overladen van gas

Het is niet duidelijk hoe de brand is uitgebroken, mogelijk gebeurde dat tijdens het overladen van gas van het ene schip naar het andere. De tankers liggen naar schatting 28 kilometer uit de kust van het schiereiland de Krim.

Bron afbeelding: youtube

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Twee tankers in brand op Zwarte Zee | NT

Twee tankers in brand op Zwarte Zee

de Krim

UPDATE – Twee schepen staan op de Zwarte Zee, ten zuiden van de Straat van Kertsj, in brand. Het Russische ministerie van Transport berichtte volgens plaatselijke media dat het om twee tankers gaat, de schepen ‘Maestro’ en ‘Candy’, die beide onder Tanzaniaanse vlag varen. Volgens de laatste berichten zijn veertien mensen omgekomen.

Negen personen worden nog vermist, twaalf overlevenden zijn gered, meldt het Russische persbureau Tass. Een deel van de bemanning, bestaande uit vooral Turken en Indiërs, is overboord gesprongen volgens Russische media. Die meldden dat er een reddingsactie in gang is gezet.

Overladen van gas

Het is niet duidelijk hoe de brand is uitgebroken, mogelijk gebeurde dat tijdens het overladen van gas van het ene schip naar het andere. De tankers liggen naar schatting 28 kilometer uit de kust van het schiereiland de Krim.

Bron afbeelding: youtube

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement