Containerkraan valt op Evergreen-schip

Ongeval

In Vancouver is een walkraan op het driehonderd meter lange containerschip ‘Ever Summit’ gevallen. Het schip kwam tijdens het aanmeren met de kraan in aanraking, die daardoor omviel. Er raakte niemand gewond, maar een deel van de lading is beschadigd. 

Het incident gebeurde om vier uur ’s ochtends lokale tijd, terwijl de ‘Ever Summit’ van Evergreen Marine de Global Container Terminal in Vancouver bezocht om daar te laden en lossen. De kraan viel bovenop een stapel containers aan de achterzijde van het schip. Sleepboten houden het schip tegen de wal gedrukt om er voor te zorgen dat het schip niet afdrijft en de kraan omvalt.

Exclusion zone

‘We blijven de situatie continu volgen en hebben een ‘exclusion zone’ opgezet om de veiligheid van iedereen op de terminal te garanderen’, zegt woordvoerster Louanne Wong van Global Container Terminal tegen de Vancouver Sun. ‘Onze prioriteit is de veiligheid van onze werknemers en alle havenarbeiders. Er zijn op dit moment geen scheepsoperaties actief op de GCT Vancouver Terminal (GCT Vanterm, red.).’

Een woordvoerster van Port of Vancouver benadrukt in diezelfde krant dat alleen de scheepsoperaties bij GCT Vanterm stilliggen, maar dat alle andere werkzaamheden in de haven niet worden beïnvloed. Port of Vancouver ondersteunt de terminaloperator om ervoor te zorgen dat al die andere werkzaamheden veilig doorgaan en heeft daartoe een Transport Safety Board opgericht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Containerkraan valt op Evergreen-schip | NT

Containerkraan valt op Evergreen-schip

Ongeval

In Vancouver is een walkraan op het driehonderd meter lange containerschip ‘Ever Summit’ gevallen. Het schip kwam tijdens het aanmeren met de kraan in aanraking, die daardoor omviel. Er raakte niemand gewond, maar een deel van de lading is beschadigd. 

Het incident gebeurde om vier uur ’s ochtends lokale tijd, terwijl de ‘Ever Summit’ van Evergreen Marine de Global Container Terminal in Vancouver bezocht om daar te laden en lossen. De kraan viel bovenop een stapel containers aan de achterzijde van het schip. Sleepboten houden het schip tegen de wal gedrukt om er voor te zorgen dat het schip niet afdrijft en de kraan omvalt.

Exclusion zone

‘We blijven de situatie continu volgen en hebben een ‘exclusion zone’ opgezet om de veiligheid van iedereen op de terminal te garanderen’, zegt woordvoerster Louanne Wong van Global Container Terminal tegen de Vancouver Sun. ‘Onze prioriteit is de veiligheid van onze werknemers en alle havenarbeiders. Er zijn op dit moment geen scheepsoperaties actief op de GCT Vancouver Terminal (GCT Vanterm, red.).’

Een woordvoerster van Port of Vancouver benadrukt in diezelfde krant dat alleen de scheepsoperaties bij GCT Vanterm stilliggen, maar dat alle andere werkzaamheden in de haven niet worden beïnvloed. Port of Vancouver ondersteunt de terminaloperator om ervoor te zorgen dat al die andere werkzaamheden veilig doorgaan en heeft daartoe een Transport Safety Board opgericht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement