De Deense rederij heeft foto’s vrijgegeven (verderop in dit artikel), waarop te zien is dat het achterschip inmiddels onderweg is naar Zuid-Korea. Het 228,5 meter lange gevaarte staat op het Chinese halfafzinkbare zware ladingschip ‘Xin Guang Hua’, dat zich momenteel ter hoogte van Sri Lanka bevindt. Naar verwachting arriveert het transport volgende maand bij Hyundai, die het schip oorspronkelijk ook gebouwd heeft.

Brand

Het voorschip van de ‘Maersk Honam’ (15.262 teu) brandde vorig jaar maart gedeeltelijk uit, nadat zich een explosie in een van de containers had voorgedaan. Bij de scheepsramp kwamen vijf opvarenden om het leven. De autoriteiten stellen een diepgaand onderzoek in naar de oorzaak en de toedracht van de ramp. Maersk heeft daaraan zijn volle medewerking toegezegd.

Het voorste deel van het schip ligt nog steeds bij Drydock World Dubai. Er zouden nog steeds beschadigde containers van het wrak komen. De nieuwe ‘Honam’ komt naar verwachting in de tweede helft van het jaar in de vaart.

Bekijk de foto’s.

Bron foto’s: Maersk

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement