De kapitein ontving tijdens de traditionele Plaque Ceremony het havenschildje van Daan Schalck, ceo van North Sea Port, in bijzijn van Andrew Biles en Marcio Henrique Urban van Chiquita, Jack Kloosterboer, sales director van Kloosterboer en Stefano Di Paolo, president van Great White Fleet, de eigen rederij van Chiquita.

Vijf schepen

De rederij gaat de dienst naar Vlissingen met vijf schepen onderhouden. Ze varen met 650 containers met bananen uit Peru, Ecuador, Panama en Costa Rica naar Noordwest-Europa. Een deel van de aanvoer wordt vanuit de Zeeuwse haven doorgevoerd naar Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk.

De schepen worden in Vlissingen afgehandeld door Kloosterboer. Die heeft daarvoor zijn terminal uitgebreid met een forse lap grond met zeshonderd ‘reefer plugs’, stekker-aansluitingen voor de koelcontainers met bananen. Dankzij de komst van de nieuwe schepen is het bananenvervoer nu volledig gecontaineriseerd. Tot voor kort werd ongeveer een derde in containers aangevoerd en de rest conventioneel, dat wil zeggen op losse pallets.