De acquisitie volgt kort op de overname van shortsea-rederij Unifeeder, die december vorig jaar werd afgerond. Daarvoor legde DP 660 miljoen dollar op tafel, 585 miljoen euro. De groep verwacht de overname van P&O Ferries in de tweede helft van dit jaar te kunnen afronden. De Arabische groep wijst erop dat de overnameprijs neerkomt op zesmaal het bedrijfsresultaat (ebitda).

21 ferries

De Britse rederij exploiteert 21 ferries op de Noordzee en de Ierse zee en bedient elf havens. P&O Ferries verwerkt meer dan 2,5 miljoen vrachteenheden per jaar, goed voor ongeveer 75% van de groepsomzet. Die bedroeg vorig jaar 1,1 miljard pond. Daarnaast verzorgt P&O Ferrymasters logistieke dienstverlening vanaf negentien Europese locaties.

Sultan Ahmed Bin Sulayem, voorzitter en ceo van DP World, zegt dat de overname past in de strategie om te groeien in complementaire sectoren en het productaanbod te versterken. Bovendien sluit de deal volgens hem aan op de ambitie van DP om zich tot ‘handelsfacilitator’ te ontwikkelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement