De aanvaring gebeurde op donderdag 21 maart rond 23.00 uur Japanse tijd. Het schip ‘Marcliff’ was van de Nonmoku-terminal in Yokohama onderweg naar een andere Japanse stad: Nagoya. Kort na vertrek voer het tegen de ‘APL Guam’.

Meteen daarna raakte het ook de ‘Hansa Steinburg’, dat op het moment van het incident voor anker lag. Dat meldt de maritieme site Maritime Bulletin. De exacte schade is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat er geen olie in zee terecht is gekomen.

Tekst loopt door onder afbeelding

De ‘Marcliff’ vaart onder de vlag van Antigua, is gebouwd in 2007, heeft een capaciteit van 1.043 teu en is in handen van Marconsult Schiffahrt GmbH. De ‘APL Guam’ is gebouwd in 2001, vaart onder Amerikaanse vlag en heeft een capaciteit van 1.078 teu. De ‘Hanse Steinburg’ is gebouwd in 2010, vaart onder Liberiaanse vlag, heeft een capaciteit van 1.740 teu en is in handen van Leonhardt & Blumberg Shipmanagement.

Bron foto’s: Maritime Bulletin