Scientology-schip in St. Lucia in quarantaine wegens mazelen

spirituele reis

Het cruiseschip ‘Freewinds’ van de Church of Scientology wordt sinds maandag in de haven van St. Lucia in quarantaine gehouden wegens een geval van mazelen.

Dat heeft de kustwacht van het Caribische eiland bevestigd. Het schip zou ongeveer driehonderd passagiers en bemanningsleden aan boord hebben. Het ligt afgemeerd bij de St. Lucia Cruise Ship Terminal in de hoofdstad Castries. Niemand mag van boord, maar het staat het schip vrij om uit te varen. Volgens het vaarplan zou het schip vandaag (donderdag) weer vertrekken.

Zeer besmettelijk

St. Lucia’s chief medical officer dr. Merlene Fredericks heeft via een videoboodschap laten weten dat een vrouwelijke passagier is gediagnosticeerd met mazelen. Volgens haar is de patiënt aan boord geïsoleerd en is haar toestand stabiel. Fredericks wees erop dat het mazelenvirus zeer besmettelijk is voor niet-gevaccineerde personen en ze zei dat het daarom verstandig was om het schip in quarantaine te houden.

De in de Verenigde Staten gevestigde Church of Scientology is al sinds 1986 eigenaar van de 150 meter lange ‘Freewinds’. De beweging gebruikt het als ‘religieus toevluchtsoord dat de allerhoogste niveaus van spirituele counseling van Scientology levert’. Volgens de site van Scientology Nederland ‘beschouwt een scientoloog die aan boord van de ‘Freewinds’ komt om een nieuwe OT VIII te doen dat als het hoogtepunt van een lange spirituele reis’.

Bron afbeelding: Scientology

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Scientology-schip in St. Lucia in quarantaine wegens mazelen | NT

Scientology-schip in St. Lucia in quarantaine wegens mazelen

spirituele reis

Het cruiseschip ‘Freewinds’ van de Church of Scientology wordt sinds maandag in de haven van St. Lucia in quarantaine gehouden wegens een geval van mazelen.

Dat heeft de kustwacht van het Caribische eiland bevestigd. Het schip zou ongeveer driehonderd passagiers en bemanningsleden aan boord hebben. Het ligt afgemeerd bij de St. Lucia Cruise Ship Terminal in de hoofdstad Castries. Niemand mag van boord, maar het staat het schip vrij om uit te varen. Volgens het vaarplan zou het schip vandaag (donderdag) weer vertrekken.

Zeer besmettelijk

St. Lucia’s chief medical officer dr. Merlene Fredericks heeft via een videoboodschap laten weten dat een vrouwelijke passagier is gediagnosticeerd met mazelen. Volgens haar is de patiënt aan boord geïsoleerd en is haar toestand stabiel. Fredericks wees erop dat het mazelenvirus zeer besmettelijk is voor niet-gevaccineerde personen en ze zei dat het daarom verstandig was om het schip in quarantaine te houden.

De in de Verenigde Staten gevestigde Church of Scientology is al sinds 1986 eigenaar van de 150 meter lange ‘Freewinds’. De beweging gebruikt het als ‘religieus toevluchtsoord dat de allerhoogste niveaus van spirituele counseling van Scientology levert’. Volgens de site van Scientology Nederland ‘beschouwt een scientoloog die aan boord van de ‘Freewinds’ komt om een nieuwe OT VIII te doen dat als het hoogtepunt van een lange spirituele reis’.

Bron afbeelding: Scientology

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement