Seaspan: 434% meer winst dankzij ONE-fusie

compensatie

Het Canadese scheepsleasebedrijf Seaspan heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 434% meer winst geboekt dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar, dankzij een compensatiebetaling die het heeft ontvangen van een klant. Die klant was volgens de Britse transportwebsite Loadstar de Japanse containerrederij ONE.

Nadat de Japanse rederijen “K” Line, MOL en NYK hun containeractiviteiten in ONE hadden gebundeld, hadden de Japanners zeven schepen niet meer nodig die ze eerder van Seaspan hadden geleast.

Compensatie

Om de contractbreuk te compenseren, ontving Seaspan 227 miljoen dollar. Als klap op de vuurpijl wist de rederij de zeven schepen ook nog eens snel bij andere klanten onder te brengen.

De nettowinst van Seaspan kwam over het eerste kwartaal van dit jaar uit op 267 miljoen dollar. Het betekent dat de winst zonder de ONE-betaling zelfs wat lager zou geweest dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar, want toen was de winst 50 miljoen dollar.

Aandelenkoers

De aandelenkoers van het bedrijf schoot na het bekend worden van de kwartaalcijfers de lucht in. Maar inmiddels zijn de aandeelhouders alweer ontnuchterd en dook de koers zelfs al onder het niveau van voor de bekendmaking.

Seaspan: 434% meer winst dankzij ONE-fusie | NT

Seaspan: 434% meer winst dankzij ONE-fusie

compensatie

Het Canadese scheepsleasebedrijf Seaspan heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 434% meer winst geboekt dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar, dankzij een compensatiebetaling die het heeft ontvangen van een klant. Die klant was volgens de Britse transportwebsite Loadstar de Japanse containerrederij ONE.

Nadat de Japanse rederijen “K” Line, MOL en NYK hun containeractiviteiten in ONE hadden gebundeld, hadden de Japanners zeven schepen niet meer nodig die ze eerder van Seaspan hadden geleast.

Compensatie

Om de contractbreuk te compenseren, ontving Seaspan 227 miljoen dollar. Als klap op de vuurpijl wist de rederij de zeven schepen ook nog eens snel bij andere klanten onder te brengen.

De nettowinst van Seaspan kwam over het eerste kwartaal van dit jaar uit op 267 miljoen dollar. Het betekent dat de winst zonder de ONE-betaling zelfs wat lager zou geweest dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar, want toen was de winst 50 miljoen dollar.

Aandelenkoers

De aandelenkoers van het bedrijf schoot na het bekend worden van de kwartaalcijfers de lucht in. Maar inmiddels zijn de aandeelhouders alweer ontnuchterd en dook de koers zelfs al onder het niveau van voor de bekendmaking.