Het bedrijf uit Alblasserdam wil er onder meer casco’s gaan afbouwen en bestaande schepen onderhouden en moderniseren. Het eerste casco, van 110 meter, arriveert over ongeveer een half jaar in Zwijndrecht.

Grotere jachten

Met de overname speelt de onderneming in op de trend naar de bouw van steeds grotere en duurdere superjachten. Tot nu toe meten de grootste door Oceanco gebouwde schepen 110 meter, maar de groep heeft al ontwerpen op de plank liggen van schepen tot 140 meter.

De jachtbouwer denkt de locatie rondom de werf in samenwerking met lokale bedrijven, de overheid en maatschappelijke organisaties een nieuwe impuls te kunnen geven. Die is gevestigd op het het industrieterrein Groote Lindt, waar HFG en het in 1990 overgenomen Grootint decennia lang constructies voor de offshore-industrie hebben gebouwd. HFG moest de werf vorig jaar bij gebrek aan werk sluiten.

Bron foto: Oceancoyacht.com