Møller, voor het faillissement directeur van OW Bunker-dochter Dynamic Oil Trading, werd vorig jaar tot achttien maanden cel veroordeeld nadat een Deense rechter hem schuldig had bevonden aan ‘misbruik van vertrouwen’.

Hoger beroep

Zowel de aanklager als Møller gingen in hoger beroep tegen dat vonnis. Het OM is van mening dat de manager zich schuldig heeft gemaakt aan bewuste misleiding en wil voor dat zwaardere vergrijp een gevangenisstraf van vijf jaar zien. Het is dezelfde straf waarvoor justitie vorig jaar tevergeefs pleitte toen de directeur voor het eerst voor de rechter stond.

De zaak spitst zich toe op de ruim 150 miljoen dollar krediet die Møller destijds heeft verleend aan het Singaporese bedrijf Tankoil. Dat krediet zou hij in het geheim hebben verleend, terwijl hij maar voor kredietverstrekking van 10 miljoen dollar geautoriseerd was. Møller werpt tegen dat Tankoil geen gewone klant was, maar een onderaannemer waarvoor de kredietlimiet niet van toepassing was.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement