Vijf jaar cel voor ex-directeur failliet OW Bunker

Hoger beroep

De voormalig manager van OW Bunker, Lars Møller, is in hoger beroep tot vijf jaar cel veroordeeld vanwege zijn kwestieuze rol in het faillissement van het Deense bedrijf. Dat heeft het Deense gerechtshof vrijdag bepaald. De onvoorwaardelijke gevangenisstraf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Møller, vóór het faillissement directeur van OW Bunker-dochter Dynamic Oil Trading, is schuldig bevonden aan een ‘ernstig misbruik van vertrouwen’. Voor hetzelfde delict legde de Deense rechtbank hem vorig jaar achttien maanden cel op. Zowel Møller als OM gingen tegen deze uitspraak in hoger beroep.

Geheim krediet

De zaak spitst zich toe op de ruim 150 miljoen dollar krediet die Møller destijds heeft verleend aan het Singaporese bedrijf Tankoil. Dat krediet zou hij in het geheim hebben verleend, terwijl hij maar voor kredietverstrekking van 10 miljoen dollar geautoriseerd was. Møller werpt tegen dat Tankoil geen gewone klant was, maar een onderaannemer waarvoor de kredietlimiet niet van toepassing was.

Lees ook: OM eist langere celstraf tegen ex-medewerker failliet OW Bunker

Vijf jaar cel voor ex-directeur failliet OW Bunker | NT

Vijf jaar cel voor ex-directeur failliet OW Bunker

Hoger beroep

De voormalig manager van OW Bunker, Lars Møller, is in hoger beroep tot vijf jaar cel veroordeeld vanwege zijn kwestieuze rol in het faillissement van het Deense bedrijf. Dat heeft het Deense gerechtshof vrijdag bepaald. De onvoorwaardelijke gevangenisstraf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Møller, vóór het faillissement directeur van OW Bunker-dochter Dynamic Oil Trading, is schuldig bevonden aan een ‘ernstig misbruik van vertrouwen’. Voor hetzelfde delict legde de Deense rechtbank hem vorig jaar achttien maanden cel op. Zowel Møller als OM gingen tegen deze uitspraak in hoger beroep.

Geheim krediet

De zaak spitst zich toe op de ruim 150 miljoen dollar krediet die Møller destijds heeft verleend aan het Singaporese bedrijf Tankoil. Dat krediet zou hij in het geheim hebben verleend, terwijl hij maar voor kredietverstrekking van 10 miljoen dollar geautoriseerd was. Møller werpt tegen dat Tankoil geen gewone klant was, maar een onderaannemer waarvoor de kredietlimiet niet van toepassing was.

Lees ook: OM eist langere celstraf tegen ex-medewerker failliet OW Bunker