Møller, vóór het faillissement directeur van OW Bunker-dochter Dynamic Oil Trading, is schuldig bevonden aan een ‘ernstig misbruik van vertrouwen’. Voor hetzelfde delict legde de Deense rechtbank hem vorig jaar achttien maanden cel op. Zowel Møller als OM gingen tegen deze uitspraak in hoger beroep.

Geheim krediet

De zaak spitst zich toe op de ruim 150 miljoen dollar krediet die Møller destijds heeft verleend aan het Singaporese bedrijf Tankoil. Dat krediet zou hij in het geheim hebben verleend, terwijl hij maar voor kredietverstrekking van 10 miljoen dollar geautoriseerd was. Møller werpt tegen dat Tankoil geen gewone klant was, maar een onderaannemer waarvoor de kredietlimiet niet van toepassing was.

Lees ook: OM eist langere celstraf tegen ex-medewerker failliet OW Bunker

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement