KVNR en politiek praten over veiligheid na aanval tankers

golf van oman

De koepel van Nederlandse reders KVNR voert maandag overleg met het ministerie van Defensie over de escalerende situatie in de Perzische Golf. De vereniging bevestigt berichtgeving hierover tegen het AD. De branchevereniging wil graag weten van het Defensie hoe de situatie is en welke boodschap kan worden uitgestuurd naar de leden.

Afgelopen week werden twee commerciële schepen -de olietanker ‘Front Altair’ en tanker ‘Kokuka Courageous’- in de Golf van Oman door explosieven geraakt. De reders maken zich steeds meer zorgen over de situatie in de regio na die incidenten en de oplopende spanningen.

Spanningen

De KVNR benadrukt dat de partijen wel vaker met elkaar praten, ook na de vele incidenten rondom piraterij en het vraagstuk of particuliere beveiligers ingezet mogen worden op de commerciële zeevaart. Door de oplopende spanningen in het gebied is er volgens de KNVR alle reden om nu weer om de tafel te gaan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

KVNR en politiek praten over veiligheid na aanval tankers | NT

KVNR en politiek praten over veiligheid na aanval tankers

golf van oman

De koepel van Nederlandse reders KVNR voert maandag overleg met het ministerie van Defensie over de escalerende situatie in de Perzische Golf. De vereniging bevestigt berichtgeving hierover tegen het AD. De branchevereniging wil graag weten van het Defensie hoe de situatie is en welke boodschap kan worden uitgestuurd naar de leden.

Afgelopen week werden twee commerciële schepen -de olietanker ‘Front Altair’ en tanker ‘Kokuka Courageous’- in de Golf van Oman door explosieven geraakt. De reders maken zich steeds meer zorgen over de situatie in de regio na die incidenten en de oplopende spanningen.

Spanningen

De KVNR benadrukt dat de partijen wel vaker met elkaar praten, ook na de vele incidenten rondom piraterij en het vraagstuk of particuliere beveiligers ingezet mogen worden op de commerciële zeevaart. Door de oplopende spanningen in het gebied is er volgens de KNVR alle reden om nu weer om de tafel te gaan.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement