Japanse car carrier vliegt in brand bij de Filipijnen

Schip op drift

Car carrier ‘Diamond Highway’ van K Line is afgelopen zaterdag in brand gevlogen. De 25-koppige bemanning moest het schip verlaten. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Het schip was onderweg van Singapore naar Batangas op de Filipijnen toen er brand aan boord uitbrak. Het vrachtschip ‘Canopus Leader’ van het Japanse NYK, dat onderweg was naar Thailand, hielp met de evacuatie van de bemanningsleden. De Filipijnse kustwacht stuurde een interventieschip om de brand te blussen.

Op drift

Het is momenteel onduidelijk hoe het precies is met de op drift geslagen car carrier. Volgens de laatste berichtgeving houden Filipijnse autoriteiten het schip in de gaten. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet bekend.

Bron foto: MarineTraffic

Japanse car carrier vliegt in brand bij de Filipijnen | NT

Japanse car carrier vliegt in brand bij de Filipijnen

Schip op drift

Car carrier ‘Diamond Highway’ van K Line is afgelopen zaterdag in brand gevlogen. De 25-koppige bemanning moest het schip verlaten. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Het schip was onderweg van Singapore naar Batangas op de Filipijnen toen er brand aan boord uitbrak. Het vrachtschip ‘Canopus Leader’ van het Japanse NYK, dat onderweg was naar Thailand, hielp met de evacuatie van de bemanningsleden. De Filipijnse kustwacht stuurde een interventieschip om de brand te blussen.

Op drift

Het is momenteel onduidelijk hoe het precies is met de op drift geslagen car carrier. Volgens de laatste berichtgeving houden Filipijnse autoriteiten het schip in de gaten. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet bekend.

Bron foto: MarineTraffic