Op het schip werkten zeven opvarenden van verschillende nationaliteiten. Volgens Iran heeft het schip brandstof gesmokkeld naar Arabische landen, meldt de Iraanse staatstelevisie. Onder welke vlag het schip, met 700.000 liter olie aan boord, vaart is nog niet bekendgemaakt. De zeven bemanningsleden zijn gearresteerd.

Straat van Hormuz

In de Straat van Hormuz zijn de laatste weken meerdere incidenten met schepen geweest. Zo nam Iran op 19 juli een Britse tanker in beslag die zich volgens het land niet aan de regels hield. De Britse regering heeft al besloten om schepen die onder Britse vlag varen te beschermen in de zee bij Iran.

Jaarlijks wordt ongeveer een vijfde van de totale wereldproductie van olie vervoerd over de Perzische Golf en door de Straat van Hormuz, die ligt tussen Iran aan de ene kant en de Verenigde Arabische Emiraten en Oman aan de andere kant.

Bron video: Youtube

Lees ook: Wat je moet weten over de ‘tankeroorlog’ tussen Iran en het Westen