Een woordvoerder van de werf heeft bevestigd dat er een bewindvoerder is aangesteld en dat dinsdag waarschijnlijk het faillissement wordt aangevraagd. De ongeveer 120 personeelsleden voeren al een week actie en willen dat de overheid de onderneming koopt. Die is dat echter niet van plan.

Holland Amerika Lijn

De scheepswerf bouwde in het verleden ook schepen voor de Holland Amerika Lijn en de Britse marine en had op het hoogtepunt in de jaren dertig meer dan 30.000 werknemers in dienst had. Het bedrijf heeft al sinds 2003 geen schip meer gebouwd en heeft zich de afgelopen jaren gericht op hernieuwbare energie.

Harland and Wolff werd in 1975 genationaliseerd en in 1989 verkocht aan het Noorse Fred Olsen Energy, inmiddels omgedoopt in Dolphin Drilling. Die vroeg eerder dit jaar uitstel van betaling aan en probeerde het bedrijf te verkopen. De deadline om een ​​koper te vinden voor de scheepswerf is op maandag verstreken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement