Maersk: bemanningskosten moeten omlaag

half miljard dollar

Maersk wil het mes zetten in de de kosten van zijn scheepsbemanningen. Dat heeft Niels Bruus, verantwoordelijk voor Marine HR, aangekondigd in een interview in het Zweedse vakblad Søfart.

Volgens Bruus liggen de bemanning-gerelateerde kosten bij Maersk zo’n 25% boven die van de concurrentie en staat de eigen concurrentiepositie daardoor onder druk. Hij zegt ‘elke steen te willen omkeren’ om die kosten op een concurrerend niveau te krijgen. Maersk heeft in totaal ongeveer 12.000 zeevarenden in dienst en werft die vooral in Denemarken en India.

Half miljard dollar

Volgens Bruus is de rederij jaarlijks een half miljard dollar kwijt aan bemanningsmanagement en valt daar 80 tot 90 miljoen dollar op te besparen. In een toelichting op zijn uitlatingen heeft Maersk gezegd dat het initiatief niet uitsluitend is gericht op het verlagen van salarissen, maar dat het ook kan gaan om het aanpassen van werkroosters en arbeidsomstandigheden in het algemeen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Maersk: bemanningskosten moeten omlaag | NT

Maersk: bemanningskosten moeten omlaag

half miljard dollar

Maersk wil het mes zetten in de de kosten van zijn scheepsbemanningen. Dat heeft Niels Bruus, verantwoordelijk voor Marine HR, aangekondigd in een interview in het Zweedse vakblad Søfart.

Volgens Bruus liggen de bemanning-gerelateerde kosten bij Maersk zo’n 25% boven die van de concurrentie en staat de eigen concurrentiepositie daardoor onder druk. Hij zegt ‘elke steen te willen omkeren’ om die kosten op een concurrerend niveau te krijgen. Maersk heeft in totaal ongeveer 12.000 zeevarenden in dienst en werft die vooral in Denemarken en India.

Half miljard dollar

Volgens Bruus is de rederij jaarlijks een half miljard dollar kwijt aan bemanningsmanagement en valt daar 80 tot 90 miljoen dollar op te besparen. In een toelichting op zijn uitlatingen heeft Maersk gezegd dat het initiatief niet uitsluitend is gericht op het verlagen van salarissen, maar dat het ook kan gaan om het aanpassen van werkroosters en arbeidsomstandigheden in het algemeen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement