‘Next generation’ heavy lifters voor NYK

scheepsorder

De Japanse NYK Group heeft twee zware-ladingschepen met een hijsvermogen van achthonderd ton besteld bij de Chinese Nanjing Jinling Shipyard.

NYK spreekt van next generation schepen omdat ze voldoen aan niveau 3 van de Energy Efficiency Design Index, die in 2025 van kracht wordt. Bijzonder is ook dat ze beschikken over een ruim van 95 meter zonder tussenschotten, waarmee ook open gevaren kan worden. Dat maakt ze zeer geschikt voor het vervoer van onder meer windmolenbladen.

Twee kranen

Ze worden uitgerust met twee kranen van vierhonderd ton, die in tandem achthonderd ton aan kunnen. De brug wordt aan de voorkant van het schip geplaatst, waardoor het zicht tijdens het varen niet door deklading wordt belemmerd. 

De schepen zelf worden 138 meter lang, 23,6 meter breed en krijgen een draagvermogen van ongeveer 12.470 ton. De oplevering van de schepen is gepland voor augustus 2021 en januari 2022.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

‘Next generation’ heavy lifters voor NYK | NT

‘Next generation’ heavy lifters voor NYK

scheepsorder

De Japanse NYK Group heeft twee zware-ladingschepen met een hijsvermogen van achthonderd ton besteld bij de Chinese Nanjing Jinling Shipyard.

NYK spreekt van next generation schepen omdat ze voldoen aan niveau 3 van de Energy Efficiency Design Index, die in 2025 van kracht wordt. Bijzonder is ook dat ze beschikken over een ruim van 95 meter zonder tussenschotten, waarmee ook open gevaren kan worden. Dat maakt ze zeer geschikt voor het vervoer van onder meer windmolenbladen.

Twee kranen

Ze worden uitgerust met twee kranen van vierhonderd ton, die in tandem achthonderd ton aan kunnen. De brug wordt aan de voorkant van het schip geplaatst, waardoor het zicht tijdens het varen niet door deklading wordt belemmerd. 

De schepen zelf worden 138 meter lang, 23,6 meter breed en krijgen een draagvermogen van ongeveer 12.470 ton. De oplevering van de schepen is gepland voor augustus 2021 en januari 2022.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement