‘MSC betaalt deze week kosten overboord gevallen containers’

schadeclaims

MSC betaalt deze week de openstaande claims van organisaties die de rommel hebben opgeruimd van de overboord gevallen containers van de ‘MSC Zoe’. Het gaat om een bedrag van ongeveer 2,7 miljoen euro. Dat meldt Rijkswaterstaat aan Nieuwsuur.

In de nacht van 1 op 2 januari dit jaar vielen er 342 containers van de ‘MSC Zoe’. Het schip voer op dat moment boven de Waddeneilanden. Korte tijd later spoelde de lading aan op diverse eilanden en op het vasteland. Een deel van de lading zonk echter naar de bodem. De rommel die is ontstaan, is nog steeds niet helemaal opgeruimd.

Schadeclaims

Diverse organisaties die hebben geholpen bij het opruimen, dienden later een schadeclaim in. Het ging om een totaalbedrag van 3,35 miljoen euro. In juni betaalde MSC een eerste deel, van zes ton. Sindsdien zijn verdere betalingen uitgebleven, tot irritatie van zowel de betrokken organisaties als minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).

Volgens Rijkswaterstaat heeft de rederij inmiddels toegezegd ook de overige claims te betalen. Daarbij zijn wel enkele voorwaarden gesteld. Welke dit zijn, wil de waterbeheerder niet meedelen. Rijkswaterstaat voert de onderhandelingen met de rederij namens diverse betrokken partijen en geeft aan dat het overleg in een cruciale fase is beland.

‘MSC betaalt deze week kosten overboord gevallen containers’ | NT

‘MSC betaalt deze week kosten overboord gevallen containers’

schadeclaims

MSC betaalt deze week de openstaande claims van organisaties die de rommel hebben opgeruimd van de overboord gevallen containers van de ‘MSC Zoe’. Het gaat om een bedrag van ongeveer 2,7 miljoen euro. Dat meldt Rijkswaterstaat aan Nieuwsuur.

In de nacht van 1 op 2 januari dit jaar vielen er 342 containers van de ‘MSC Zoe’. Het schip voer op dat moment boven de Waddeneilanden. Korte tijd later spoelde de lading aan op diverse eilanden en op het vasteland. Een deel van de lading zonk echter naar de bodem. De rommel die is ontstaan, is nog steeds niet helemaal opgeruimd.

Schadeclaims

Diverse organisaties die hebben geholpen bij het opruimen, dienden later een schadeclaim in. Het ging om een totaalbedrag van 3,35 miljoen euro. In juni betaalde MSC een eerste deel, van zes ton. Sindsdien zijn verdere betalingen uitgebleven, tot irritatie van zowel de betrokken organisaties als minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).

Volgens Rijkswaterstaat heeft de rederij inmiddels toegezegd ook de overige claims te betalen. Daarbij zijn wel enkele voorwaarden gesteld. Welke dit zijn, wil de waterbeheerder niet meedelen. Rijkswaterstaat voert de onderhandelingen met de rederij namens diverse betrokken partijen en geeft aan dat het overleg in een cruciale fase is beland.