Het gaat om contracten met DFDS, Stena Line, P&O Ferries en Brittany Ferries met een looptijd van zes maanden en een gezamenlijke waarde van 86,6 miljoen pond, bijna honderd miljoen euro. Volgens het Britse ministerie van Transport is de aanvoer van medicijnen daarmee veiliggesteld en zijn er fondsen beschikbaar voor het geval er aanvullende overeenkomsten nodig zijn.

Het is de tweede keer dat het Britse transportministerie zo’n reeks overeenkomsten sluit. Dat gebeurde ook begin dit jaar in aanloop naar de oorspronkelijke Brexit-datum van 29 maart. De regering had toen geen ontbindende voorwaarde in die contracten laten opnemen voor het geval de Brexit uitgesteld zou worden. Dat gebeurde, zoals bekend, wel waardoor de ferryrederijen zo’n vijftig miljoen pond konden bijschrijven zonder er iets voor te hoeven doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement