Beide bedrijven gelden als grote spelers op de scrubbermarkt. Door de fusie zou Clean Marine, de naam waaronder het bedrijf verder gaat, kunnen uitgroeien tot marktleider. De twee ondernemingen samen hebben momenteel 260 scrubber-orders in de portefeuille.

De fusie komt enkele maanden voor de zwavelcap van de IMO, die per 1 januari reders verbiedt om te varen op brandstof met meer dan 0,5% zwavel, met uitzondering van schepen die hun uitlaatgassen ‘wassen’ door middel van een rookgasreiniger, beter bekend als scrubber.

Financiering

Naast het ontwerpen en (in)bouwen van scrubbers voorziet Clean Marine haar klanten straks van financieringsmogelijkheden, zodat reders tegen een relatief lage investering al een rookgasreiniger kunnen laten inbouwen.

De fusie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement